Google Adsense Adres Doğrulama Sorunu (PIN)

Evet biz bloggerların en çok sorun yaşadığı konulardan biri bu. Google adsense reklamlarını açarsınız fakat iş ödeme zamanına gelince karşınıza büyük bir sorun çıkar: Adres PIN doğrulama.
Google'ın burdaki amacını henüz anlamış değilim. Fakat şunu biliyorum ki insanları bezdiren bir sorun bu. Adres doğrulamadan google dan herhangi bir ödeme alamazsınız. Bunun için de google adresinize bir PIN kodu gönderir ve online olarak bu gelen kodu doğrulamanızı ister. Ancak bu posta yoluyla gönderdiği PIN kodu bir dosya kağıdı içinde zarfsız olarak geldiği için bu kağıt kaybolur gelmez. Defalarca biz de yaşadık bu sorunu.
Artık buna çözüm geldi!
Adres doğrulama işlemini yapmadan ödeme seçeneğinizi değiştiriyorsunuz ilk önce. Bunu havale yapıyorsunuz ve google size ufak bir ücret gönderiyor kendi para biriminizde. Bu parayı göndermesi de yaklaşık 5 gün sürüyor. Daha sonra bu gelen tutarı adsense hesabınızdan doğruluyorsunuz. Hesap tanımlaması gerçekleşti. Ancak sorun giderilmedi henüz hala hesabınız ON HOLD görünüyor adres doğrulamadığınız için.

İşte çözüm burda geliyor. Ödeme şekliniz artık adrese değil de hesaba elektronik para transferi olduğu için yeni bir adres doğrulama seçeneğiniz oluştu."IBAN ve mail doğrulama"
Yeniden adres doğrulama sayfasına girin ve PIN kodu girmeniz gereken sayfada alttaki satıra dikkat edin. Orada eğer PIN kodunun size ulaşması ile ilgili sorun yaşıyorsanız bu formu doldurarak da hesabınızı doğrulayabilirsiniz tarzında bir seçenek çıkıyor. Forma tıklayın ve üzerinde mail adresiniz, adınız, soyadınız ve IBAN numaranızın olduğu bir banka çıktısını resim olarak ekleyin. Herhangi bir sorun yoksa eğer bilgilerinizde yaklaşık 24 saat içinde hesabınızdaki blok kalkacaktır.

İyi Kazançlar Dilerim...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ukrayna'ya Vize Kalktı!

Tahterevalliye tek başına binen ,aşağıda durmayı hakeder.